Látogatásunk a budapesti Thai étteremben: Tom Yum

Legújabb Thai SELECT étterem Magyarországon – a budai GreenThai étterem!
2022-10-05

2021. október 1-jén Tapanee Kruangpradit, a kereskedelmi főtanácsos asszony, a Budapesti Thaiföldi Királyság Nagykövetségének Kereskedelmi Képviseletének a vezetője meglátogatta az Andrássy úton található Tom Yum Thai éttermet. Látogatása célja az volt, hogy találkozzon a tulajdonosokkal és átbeszéljék milyen ráhátas érte a HoReCa szegmensüket a COVID-19.

A Tom Yum éttermet Kiss Attila és Kissné Sumaree üzemelteti. Az első éttermüket az Andrássy út 2. szám alatt nyitották meg 2012 -ben. Mára Budapesten és környékén összesen 4 Tom Yum éttermet üzemeltetnek, amelyek a Thai Life Budapest csoport a tagjai.

Kissné Sumaree kijelentette, hogy a 2020-as magyarországi koronavírus-járvány idején számos vállalkozásukat kellett leállítaniuk, emellett sok munkavállalót elbocsátottak. A Tom Yum éttermeiket a járvány idején, mint más éttermekhez hasonlóan be kellett zárniuk, tevékenységüket átvételi, illetve házhozszállítási módon folytathatták. Miután a lezárási korlátozások enyhültek, sok vállalkozó észrevette, hogy a munkavállalók nagyrésze a bizonytalan helyzet miatt, nehezen térnek vissza a HoReCa szekcióba, ezenfelül magasabb bért igényelnek. Mi több, a holland és a német székhelyű ázsiai termékforgalmazók termékköltsége és szállítási díja drasztikusan megugrott a járvány idején. Az üzemeltetési költségek növekedése miatt, kiegyenlítésként az eladási árakat növelniük kellett. A thai élelmiszerek iránti növekvő kereslet ellenére a Thaiföldről Magyarországra közvetlen behozatal igencsak nehéz, ugyanis közvetlen járatok a két ország között nincsenek.

A hazáspár az éttermeken kívül Chichaya Thai Masszázst üzemeltet, (1067 Budapest, Podmaniczky u. 29. fsz.2.) valamint egy három csillagos Andrássy Thai Hotelt is, (1061 Budapest, Andrássy út. 2.) amely az első éttermük épületében megtalálható. A 21 szobás szálloda belső stílusa ötvözi a tradicionális thai, illetve a magyar építészet jellegzetességeit, ezáltal egy egyedi vonást és modern dizájn érezhető a szobákban. A tulajdonosok reménykedtek, hogy magasabb forgalmat hoz a turizmus a főszezon és az ünnepnapok idején. A vállalkozásaik egyik legfontosabb előnye, hogy központi helyen vannak, Budapesten belvárosában, ahol éttermek, üzletek, bevásárlóközpontok és turisztikai látványosságok veszik körül. Emellett tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetőek, mivel néhány lépésre vannak a Bajcsy-Zsilinszky úti metróállomástól.

May be an image of one or more people, people standing and indoor
May be an image of bedroom
May be an image of food and indoor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük