Idén is nagy sikerrel zárult a “THAIFEX – ANUGA ASIA 2022” – az elért több mint 1,87 milliárd USD bevétel túlszárnyalta a korábbi célkitűzéseket

THAIFEX – ANUGA ASIA 2023: 23-27 May 2023
2022-08-23
A járvány után megnövekedett a kereslet a kiváló minőségű, Thaiföldön gyártott természetes gumikesztyűk iránt
2022-08-30

A Thaiföldi Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatala (DITP), a Thai Kereskedelmi Kamara (TCC) Koelnmesse (KM) Németország bejelentette a THAIFEX – ANUGA ASIA 2022 „Hybrid Edition” sikerét, amelyet idén 2022 május 24-28. között a helyszínen és az interneten is megrendeztek.


Ázsia legnagyobb élelmiszer- és italeseményére (F&B) a COVID-19 világjárvány időszaka óta először példátlan számú vásárló és importőr érkezett a világ számos országából. A rendezvényen megkötött kereskedelmi rendelések értéke több mint 68 851 millió baht (kb. 1,87 milliárd amerikai dollár) volt jelentősen meghaladva a célul kitűzött 10 milliárd baht bevétel értékét. „A kiállítás hozzájárult ahhoz, hogy Thaiföldet a minőségi mezőgazdasági termékek és élelmiszerek globális központjaként elismerjék” – hangsúlyozta Jurin Laksanawisit thai miniszterelnök-helyettes és kereskedelmi miniszter.

 

Phusit Ratanakul Sereroengrit, Thaiföldi Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatala (DITP) főigazgatója szerint a THAIFEX – ANUGA ASIA 2022 nagyszerű eredménye a köz- és a magánszektor gyümölcsöző együttműködéséből fakad, amelyhez megfelelő kereteket biztosított a Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Igazgatósága (DITP), Thai Kereskedelmi Kamaraval (TCC) és Németországi Koelnmesse-vel (KM) együttműködése. Az esemény sikere bebizonyította, hogy a thai élelmiszer- és italipar termékei iránt nagy keresletet mutatkozik a világpiacon, és a thai termékek egyre nagyobb bizalmat kapnak élelmiszerbiztonság terén.

 

Az IMPACT Muang Thong Thaniban megrendezett személyes eseményhez csatlakozó élelmiszer- és italipari kiállítás következő meggyőző eredményekkel zárult:

 • A megrendelések értéke 66 169 millió baht, amely tartalmazza az azonnali 643 millió baht-os rendelések értékét, valamint 1 éven belül várható 65 526 millió bahtot kitevőrendelések értékét.
 • A kiállításon 1603 kiállító, köztük thaiföldi és tengerentúli cég vett részt.
 • A látogatók száma 83 099 látogató volt, ezek között:
  • 51 535 szakmai látogató, ebből 44 637 látogató Thaiföldről és 6 898 nemzetközi vásárló/importőr 111 országból
  • 31 564 nyilt napi látogató
 • Thaiföld mellett számos ország is részt vett kiállítóként, mint például Malajzia, Vietnam, Szingapúr, Dél-Korea és India
 • Az 5 legkiemelkedőbb témakör a Fine Food, Food Service, Seafood, Food Technology és Drinks volt.
 • A Future Food, a Halal Food és az Organic Food rendezvények szintén jó fogadtatásra találtak az látogatók körében.

 

A kiállítást kisérő online üzleti találkozók (Online Business Matching, OBM), a www.thaifex-vts.com webhelyen voltak lebonyolítva. Ezek eredményei a következők:

 • A 2.682 millió baht rendelési érték, amiből 191 millió baht azonnali rendelés és 2.491 millió baht 1 éven belüli várható rendelés.
 • 311 üzleti egyeztetési kérelem 238 sikeres egyeztetéssel, amelyek a következőket tartalmazzák:
  • 44 üzleti egyeztetés európai, közel-keleti és afrikai övezetben (ebből 29 sikeres egyeztetés 15 vevő/importőr között 7 országban, 34 thaiföldi exportőrrel).
  • 43 üzleti egyeztetés az Amerika relációban (ebből 31 sikeres egyeztetés 13 vevő/importőr között 5 országból, 37 thaiföldi exportőrrel).
  • 224 üzleti egyeztetés az ázsiai-óceániai övezetben (ebből 178 sikeres egyeztetés 59 vevő/importőr között 14 országban, 147 thaiföldi exportőrrel).
  • Az első 5 ország, ahol a legtöbb egyező kérés szerepel az Kína, Hongkong, Brunei, Vietnam és Argentína volt.
  • Az üzleti párosítások első 5 legfigyelemfelkeltőbb termékkategóriája az édességek, Fine Food, az italok, a gyümölcsök és zöldségek, valamint a fagyasztott élelmiszerek voltak.
 •  

A THAIFEX – ANUGA ASIA segíti az élelmiszer- és italgyártó cégeket, hogy belépjenek a nemzetközi piacra, és tartsák a kapcsolatot a gyorsan változó fogyasztási szokásokkal.

 

A THAIFEX – ANUGA ASIA idén nemcsak az élelmiszer- és italtermékek piaci értékét növeli, hanem a turizmus értékteremtésére is hatással van. Az érkező szakmai látogatók beszámolója szerint a vásárlátogatók zöme nagy vásárlóerővel rendelkező nemzetközi utazó, akik Thaiföld különböző turisztikai célpontjait is meglátogatják, mint például Pattayát és Phuket szigetet, ezzel az ország turizmusának további bevételt tudnak generálni.

 

További információért a lefedettség és az esemény utáni jelentés itt érhetőek el angol nyelven.

A rendezvény sikerének folytatása érdekében 2023. május 23. és 27. között kerül megrendezésre a a THAIFEX – ANUGA ASIA 2023. Az érdeklődők 2022. augusztus 1-jétől jelentkezhetnek a 2023. évi kiállítóként a www.thaifex-anuga.com weboldalon.

 

Aki szeretne meglátogatni a THAIFEX – ANUGA ASIA 2023 kiállítását, jelezze érdeklődését a thaitradebudapest@thaicomm.hu címen vagy a +36 1 212 2738-as telefonszámon. Reméljük, hogy minél több magyar céget tudunk üzleti partnereink közösségében üdvözölni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.