A járvány után megnövekedett a kereslet a kiváló minőségű, Thaiföldön gyártott természetes gumikesztyűk iránt

Idén is nagy sikerrel zárult a “THAIFEX – ANUGA ASIA 2022” – az elért több mint 1,87 milliárd USD bevétel túlszárnyalta a korábbi célkitűzéseket
2022-08-30
Thaiföld GDP-je 2,5%-kal nőtt a második negyedévben, a gazdaság és a turizmus fellendülésben van
2022-09-07Thaiföld természetes gumiipara a 19. század végére nyúlik vissza. Az ország egyedülálló fekvése tökéletes tropikus klímát biztosít a gumifa ültetvények számára. A szakképzett thaiföldi gazdák által betakarított, kiváló minőségű gumilatex az egyik olyan összetevő, amely egyedivé teszi a Thaiföldön készült természetes gumikesztyűket.


Thaiföld a világ legnagyobb gumitermelője és exportőre. A thai gumiipar körülbelül 1,7 millió thaiföldi háztartást támogat. Idén Thaiföld 2,19 millió tonnát exportált, exportértéke 70,5 milliárd baht (körülbelül 1,96 milliárd USD). A thaiföldi gumihatóság az idei év végére 4,79 millió tonnára becsüli a thaiföldi gumitermelést (ami 0,88%-os növekedés az előző évhez képest), az export pedig 4,27 millió tonnára számít, (ami 3,41%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest).


A pandémia miatt a higiénia és az egészségügy fontosságuk világszerte fokozódtak. Az olyan védőfelszerelések, mint a gumikesztyű, a mindennapi életben elengedhetetlenné váltak a háztartásoktól a gyárakig, kórházakig és bevásárlóközpontokig. A fogyasztók akarnak egészségegesebb, környezetbarátabb termékeket vásárolni. A fogyasztók egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy fogyasztásuk milyen hatással van a környezetre, és életmódjukat úgy alakítják át, hogy csökkentsék a negatív hatásokat.


Ami a környezetvédelmi aggályokat illeti, a hulladékkezelési problémák növekedése a gumikesztyűk iránti világszerte növekvő kereslet következménye, amely várhatóan 10%-kal 330 milliárd darabra nő. A természetes gumi kesztyűk iránti kereslet várhatóan növekedni fog azon fogyasztók körében, akik a globális fenntarthatóságot, a tudatosságot helyezik előtérbe. A természetes gumi kesztyűk azonban kevésbé mérgezőek és biológiailag lebomlanak, mint a szintetikus nitril kesztyűk, ezért környezetvédelmi hulladéknak minősülnek.


A vásárlói magatartás változása és a környezeti hatásokkal kapcsolatos fokozott aggodalom Thaiföldnek előnyös, mint a természetes gumi- és gumikesztyűk vezető szállítójának. Thaiföld elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű, biztonságos és környezetbarát termékeket kínáljon a fogyasztóknak világszerte. Nemcsak a kiváló alapanyagok, hanem a thai természetes gumikesztyűgyártók is olyan globális szabványok szerint tanúsítottak, mint az ASTM International, az ISO és az FDA. Az iparág a thai kormány támogatásával jelentős mértékben fektet be a kutatásokba és fejlesztésekbe. A technológia és innováció segítségével a természetes gumikesztyűk minősége is javul, ilyen a a fehérje csökkentése a természetes latexben, amellyel a bőrérzékenység vagy a latexallergia megelőzhető.


További információ a thai gumiiparról a Thailand Board of Investmentnél angol nyelven (thaiföldi befektetési tanácsa).

A Thaiföldi Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete (Thai Trade Center Budapest) szívesen fogadja mindazon cégek megkeresését, akiknek szándékukban áll thaiföldi nemzetközi szakkiállításra kiutazni vagy érdeklődnek thaiföldi kiváló minőségű gumikesztyűk beszerzése iránt. Külön öröm számunkra, hogy a thaiföldi utazási korlátozások feloldását követően egyre több magyar cég képviselője látogat el üzletszerzési szándékkal vendégszerető országunkba, Thaiföldre. Szeretnénk szíves figyelmülkbe ajánlani hogy képviseletünk rendszeresen szervez sikerekben gazdag kétoldalú online üzleti találkozókat thaiföldi exportőrőkkel. Reméljük, hogy minél több magyar céget tudunk üzleti partnereink közösségében üdvözölni. Megtisztelő érdeklődésüket a 06 1 212 2738 telefonszámon illetve a thaitradebudapest@thaicomm.hu e-mail címen várjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.