67. Bangkoki Nemzetközi Drágakő és Ékszer Kiállítás (Bangkok Gems & Jewelry Fair 2022)

Mangó, kókuszdió, durian: a thaiföldi gyümölcsexport meglovagolja az egészségtrendet
2022-07-05
A TILOG Virtuális Kiállítás teljesen digitalizált logisztikai eseményként tér vissza, és a világ minden tájáról köszönti a résztvevőket
2022-08-04

2022. szeptember 7. és 11. között lesz a 67. Bangkoki Drágakő és Ékszer Kiállítás (Bangkok Gems & Jewelry Fair), amely a világ leghíresebb és legrégebben ünnepelt drágakő- és ékszervására az iparágban.

67. Bangkoki Nemzetközi Drágakő és Ékszer Kiállítás

(67th edition of Bangkok Gems & Jewelry Fair)

 

Kereskedelmi kiállítás (cégeknek és kereskedelmi partnereknek):

Időszak: 2022. szeptember 7-11.

Szakmai napok (Vállalatok számára):

  • Kereskedelmi napok: szeptember 7-9. 10.00-18.00 óráig
  • Közösségi napok: szeptember 10., 10.00-18.00.
    szeptember 11., 10.00-17.00 óra
  • Építési napok: szeptember 3-6., 08.00-24.00
  • Bontási napok: szeptember 11., 19.00-24.00
    szeptember 12. 08.00-18.00 óráig

Helyszín: IMPACT Muang Thong Thani Kereskedelmi és Kiállítási Központ csarnoka

Szervezők: Thaiföldi Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatala (DITP) és Thaiföldi Kereskedelmi és Drágakő- és Ékszerintézet (GIT)

Termékek: drágakövek, gyémántok, arany ékszerek, finom ékszerek, ezüst ékszerek, ruhaékszerek/szintetikus kövek, felszerelések és eszközök, gépek, gyöngyök, kijelzők és csomagolások

Látogatók: importőrök, butikok, gyártók, divatbemutatók, kereskedelmi társaságok és brókerek, áruházak, forgalmazók, beszerzési ügynökök, nagykereskedők, tervezők, kiskereskedők stb.

E-mail: bkkgems@ditp.go.th, official@bkkgems.com
Weboldal: www.bkkgems.com
Facebook: bangkokgemsofficial
Instagram: @bkkgemsofficial

 

 

64. BGJF (2019. szeptember)

65. BGJF (2020.február)

2022. (várhatóan)

1. Kiállítók száma

1030 cég /2113 stand

994 cég /2086 stand

700 cég /1000 stand

2. Fő látogató országok

Hongkong, Mianmar, Kambodzsa, Laosz, Vietnam, Japán és Srí Lanka

Hongkong, Mianmar, Kambodzsa, Laosz, Vietnam, Japán és Törökország

 

3. Látogatók száma

15,188

9,292

10,000

4. Kereskedelmi érték

2,115.83 Million Baht

1,214.56 Million Baht

1,2000 Million Baht

 

A Globális Drágakő- és Ékszeripar Kereskedelmi Arénája

 

A Thaiföld drágakő és ékszer ipara a világ legkiválóbb reprezentánsai között tartják számon annak köszönhetően, hogy páratlanul magas színvonalon ötvözi a mély ősi hagyományokat, a természetes művészi érzéket, a nemzedékeken át öröklődő kiváló kézműves tudást és az ékszerkészítés kifinomult modern technológiáját. A Bangkoki Drágakő- és Ékszerkiállítás (BGJF) igy méltán lett a világ ékszeriparának egyik legkiemelkedőbb eseménye. A BGJF szinte valamennyi társadalmi réteg számára egyike a leghíresebb és legrégebben ünnepelt értékteremtő drágakő- és ékszervásároknak a világon.


A több mint 30 éve folyamatosan megrendezett kiállítás remek lehetőségeket nyújt a vonzó üzleti források feltárásában egyúttal a vásárlátogatók új inspirációkat kaphatnak sikeres üzleti terveik megvalósításához. Thaiföld kiváló stratégiai földrajzi elhelyezkedése révén Ázsia szívekéntés a 360 millió lélekszámú ASEAN országok kapujaként is ismert ország, amely rendkívül gazdag ékszerkészítési hagyományokkal rendelkezik. Mindezek az adottságok kiváló feltételeket biztosítottak az ékszerüzleti lehetőségek dinamikus bővüléséhez, igy világszerte Thaiföldet a délkelet-ázsiai térség legkiemelkedőbb globális beszerzési és gyártási központjaként tartják számon.


A COVID-19 világjárvány miatti több mint kétéves kényszerszünet után a Thaiföldi Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatala (DITP) és a Thaiföldi Kereskedelmi és Drágakő- és Ékszerintézet2022. szeptember 7. és 11. között (GIT) közösen szervezik meg a 67. Bangkoki Drágakő- és Ékszer Kiállítást, amelynek színhelye az IMPACT Muang Thong Thani Kereskedelmi és Kiállítási Központban (Challenger Hall 1-3) lesz.


A becslések szerint a közelgő vásáron több mint 700 thaiföldi kiállító jelenik meg ismételten, mindemellett a világ minden tájáról több mint 10 000 látogató és importőr érkezése várható. A rendezők előrejelzése alapján az ékszerkiállításon létrejövő üzletkötések értéke meghaladhatja 1,2 milliárd bahtot (közel 13 -14 milliárd Ft).


A kiállítás fénypontjai

 

• A 67. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás kiemelt eseményei közé tartozik a Networking Reception (Kapcsolatteremtő Fogadás) , amely különleges üzletbővítésiplatformot kínál a drágakő- és ékszeripar meghatározó képviselői számára
• A BGJF kiállítás egy másik ugyancsak kiemelt fénypontjának számít a „The new Faces”, (Új Arcok) bemutató, amely a különböző ékszerek sokféleségét vonultatja fel különböző életstílusok figyelembevételével. A projekt a thaiföldi kézművesek tehetségét, a fiatal tervezők kreativitását és a feltörekvő ékszerészek izgalmas új kollekcióit kívánja bemutatni. A projekt egyúttal szeretne hozzájárulni az impozánsan fejlődő thaiföldi ékszeripari kis- és középvállalkozások népszerűsítéséhez, nemzetközi üzleti kapcsolataik elmélyítéséhez és termékeik külföldi piacokra juttatásához.
• A kiállítás „The Jewellers” attrakciója, amelyben a Designers’ Room és a Talent Thaiprojektben résztvevő20 legjobb thai dizájner egyedi tervezésű és innovatív ékszereikkel mutatkozik be.


Ékszertrendek kiállítása
A kiállítás keretében 5 különböző bemutatóval találkozhatnak a látogatók. Ezek a rendezvények fórumot kívánnak biztosítani a thaiföldi ékszerkészítők készségét, tehetségét igazoló káprázatos egyedi formatervezésű termékek nemzetközi szintű megismeréséhez.
• Ékszerdizájnok trendbemutatója (Trend Showcase)
• Kiállítói bemutató (Exhibitor Showcase)
• Kézműves ékszergyártás (Demonstration of jewelry production by craftsman)
• A műhely (Workshop)
• Kiemelt Programok bemutatója (Highlights),

 

Üzleti partnerkereső (Business Matching)
A kiállítás rendezői az üzleti partnerkereső és személyes asszisztensi tevékenységeket a Thaitrade.com platform útján biztosítják a látogató importőrök számra.


Szemináriumok, workshopok és bemutatók
A piacokkal, termékekkel, tervezéssel, valamint az e-kereskedelem és a közösségi média eszközeinek használatával kapcsolatos tudásszemináriumok sorozata a drágakő- és ékszeriparban minden ékszerrajongó számára elérhető lesz. Az ismeretek arra koncentrálnak, hogyan növelhetik a vállalkozók versenyképességét, hogyan igazíthatják üzleti gyakorlatukat a jelenlegi globális üzleti környezethez.

 

A Thaiföldi Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete szívesen fogadja mindazon cégek megkeresését, akiknek szándékukban áll thaiföldi nemzetközi szakkiállításra kiutazni vagy érdeklődnek thaiföldi drágakövek és ékszerek beszerzése iránt. Külön öröm számunkra, hogy a thaiföldi utazási korlátozások feloldását követően egyre több magyar cég képviselője látogat el üzletszerzési szándékkal vendégszerető országunkba, Thaiföldre. Szeretnénk szíves figyelmülkbe ajánlani hogy képviseletünk rendszeresen szervez sikerekben gazdag kétoldalú online üzleti találkozókat thaiföldi exportőrőkkel. Reméljük, hogy minél több magyar céget tudunk üzleti partnereink közösségében üdvözölni. Megtisztelő érdeklődésüket a Thai Trade Center Budapest a 06 1 212 2738 telefonszámon illetve a thaitradebudapest@thaicomm.hu e-mail címen várja.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.