A legjobb rizs a thai rizs

November elsejétől Thaiföld megnyílik a már beoltott turisták előtt
2021-11-01
2022-es kereskedelmi vásárok a Bosznia-Hercegovinában
2022-01-18

A thaiföldi Hom Mali második alkalommal egymást követő évben nyerte el a világ legjobb rizséért járó díjat. Jurin a kereskedelmi miniszter arra számít, hogy Thaiföld idén 6 millió tonna rizst fog exportálni.

A díjátadó ünnepséget december 7. és 9. között tartották Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államok Rizskereskedői Szövetsége által.

Idén hat országból – Thaiföldről, az Egyesült Államokból, Kínából, Indiából, Vietnamból és Mianmarból – tizenegy fajta rizst jelöltek.

A Hom Mali 105 rizst, amelyet Thaiföld északkeleti részén termesztenek, az idei év világ legjobb rizsének koronázták meg.

A thai rizs az elmúltban időkben hétszer nyerte el ezt a címet.

“A világ legjobb rizs cím elnyerése bizonyítja Thaiföld elkötelezettségét a rizs minőségének az évek során történő folyamatos javítása iránt” – mondta Jurin Laksanawisit, Miniszterelnök-helyettes és Kereskedelmi Miniszter.

„Ez a díj a gazdálkodók, a mezőgazdasági szövetségek, az exportőrök és a kormányzati szervek, különösen a Mezőgazdasági és Szövetkezeti Minisztérium és a Kereskedelmi Minisztérium közös eredménye.”

 A thai Hom Mali zsákos rizses zacskó második éve nyerte el a világ legjobb rizsa díját.

Jurin szerint a díj a globális fogyasztók thai rizs minőségébe vetett bizalmát is megerősítené.

„Arra számítunk, hogy az idei rizsexport meghaladja a 6 millió tonnás célt” – mondta. „Ami a jövő évet illeti, a minisztérium becslései szerint az export 7-7,5 millió tonnára fog emelkedni, és Thaiföldet India után a világ második legnagyobb rizsexportőrévé teheti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.